Gå direkt till innehåll

Propel Capital investerar i Hyggligt

Som en del av acceleratorn Sting investerar Propel Capital 0.5 MSEK i Hyggligt för att accelerera tillväxten i bolaget.

1 minuts läsning· Publicerad 28 sep. 2023· Senast uppdaterad 29 sep. 2023

Hyggligt har blivit utvalt som ett av fem bolag att vara en del av Sting Accelerate ClimateTech, en del av Stings nya Climate Action-satsning där bolagen har möjlighet att ta del av en investering på 0.5 MSEK från Propel Capital för att accelerera sina innovationslösningar.

Under det kommande halvåret kommer Hyggligt, förutom investering från Propel Capital, få tillgång till ett utbud av rådgivning, workshops, investerarträffar, kontakter och Stings community.

Propel Capital är en investerare nära knuten till inkubatorn Sting och är en attraktiv plattform för att hitta partners och dela erfarenheter med andra investerare i deras stora portfolio och nätverk av tillväxtbolag.

“Man ska inte behöva välja mellan ekonomisk lönsamhet och ett hållbart skogsbruk. Med hjälp av bildanalys och vår optimeringsmodell hjälper vi skogsägare att ställa om till ett hyggesfritt skogsbruk och samtidigt öka inkomsterna från avverkningen. Med hjälp av expertis, nätverk och resurser från Sting Accelerate ClimateTech, kommer vi leda skogsindustrins omställning mot ett hållbart skogsbruk.” säger Edith Heppich, VD och medgrundare av Hyggligt.

Hyggligt erbjuder skogsägare en optimeringslösning för hyggesfritt skogsbruk för att minska klimatutsläppen, öka den biologiska mångfalden och maximera skogsägarnas ekonomiska lönsamhet.