Gå direkt till innehåll

Hyggligt en del av Google Clouds startup-program

Google Cloud driver ett startup-program för innovativa techbolag som använder AI som en central del i sin produkt. Hyggligt har blivit utvalda att vara en del av programmet.

1 minuts läsning· Publicerad 30 apr. 2024

Hyggligt har blivit utvalda som ett scale up-bolag och genom programmet Google for Startups Cloud Program kommer bolaget att få ta del av dels teknisk expertis från Google Cloud när det gäller utveckling av AI-tjänster, dels Google Clouds stora nätverk av experter och investerare. Programmet innebär också att Hyggligt får drygt 1 MSEK i Google Cloud credits som kan användas för bland annat utveckling av bolagets AI-modeller genom Google Clouds plattformar, samt att bolaget kan använda Google Clouds tekniska infrastruktur.

Jakob Pålsson, CTO och medgrundare av Hyggligt säger att stödet från Google Cloud kommer att vara av stor betydelse: “En otroligt viktig komponent i vår programvara är våra AI-modeller och genom stöd från en av världens största aktörer inom AI och innovativ teknik kommer vi att kunna utvecklas snabbare och göra vår mjukvara ännu bättre.”