Gå direkt till innehåll

Hyggligt antagna till Sting Accelerate ClimateTech

Hyggligt har blivit utvalt att vara en del av Stings program Accelerate ClimateTech i Stockholm.

2 minuters läsning· Publicerad 5 sep. 2023


Hyggligt har blivit utvalt att vara en del av Stings program Accelerate ClimateTech, ett nytt program inför hösten 2023. Programmet är en del av Stings nya Climate Action-satsning i vilken Sting har förbundit sig att accelerera hundra svenska klimatstartups under de kommande fyra åren.

Sting är en ledande incubator och accelerator i Norden som fokuserar på att främja tillväxten av tech-startups. Sting erbjuder företagare ett omfattande utbud av resurser, inklusive affärsutveckling, finansiering, mentorskap och nätverk, för att hjälpa dem att skala sina innovationer och lösa viktiga samhällsutmaningar. Sting spelar en viktig roll i Stockholms startup-ekosystem och har bidragit till att många framgångsrika teknologiföretag har vuxit fram inom området.

“I en tid när vår planet står inför svåra utmaningar är det inspirerande att se dessa techstartups ta fram framtidens klimatlösningar. Vi är den accelerator i Norden som har arbetat med flest startups inom climatetech och vi ser fram emot att få vara med och stötta och vägleda ännu fler klimat-bolag på deras resa från vision till verklighet”, säger Karin Ruiz, Stings ClimateTech Lead.

Under det kommande halvåret kommer Hyggligt, tillsammans med ett gäng andra bolag i Accelerate ClimateTech, få tillgång till ett utbud av rådgivning, workshops, investerarträffar, kontakter och Stings community för att accelerera sina innovationslösningar.

“Man ska inte behöva välja mellan ekonomisk lönsamhet och ett hållbart skogsbruk. Med hjälp av bildanalys och vår optimeringsmodell hjälper vi skogsägare att ställa om till ett hyggesfritt skogsbruk och samtidigt öka inkomsterna från avverkningen. Med hjälp av expertis, nätverk och resurser från Sting Accelerate ClimateTech, kommer vi leda skogsindustrins omställning mot ett hållbart skogsbruk.” säger Edith Heppich, VD och medgrundare av Hyggligt.

Läs mer i Stings pressrelease här:
https://www.mynewsdesk.com/se/sting/pressreleases/innovativa-klimatloesningar-paa-agendan-naer-19-techstartups-antas-av-sting-3270741